Skip to content

Matchdag: Utsiktens BK – IK Brage

Svenska Cupen

MATCHDAG: MånDAG
VI MÖTER: Utsiktens BK
PLATS: Bravida Arena
MATCHSTART: 18:30
BILJETTINFORMATION: KÖP DIN BILJETT HÄR
TV/WEBBSÄNDNING: TV4 PLAY SPORT


Idag, måndag, ska grupp 8 avgöras i Svenska Cupen då vi gästar Utsiktens BK i Göteborg. Matchen startar kl.18:30 på Bravida Arena.

”Känslan är att vi ska gå ut på plan och göra vår grej. Det finns en chans, och den ska vi utnyttja och göra allt för att ta den.

Ömür Pektas inför dagens match – Läs hela intervjun här.

Förutsättningarna för att vinna gruppen och därmed avancera till kvartsfinal är att vi behöver vinna matchen nere i Göteborg med minst fem mål, samtidigt som IK Sirius och IFK Norrköping spelar oavgjort på Studenternas. Skulle det bli vinst med fyra mål samtidigt som matchen i Uppsala slutar oavgjort så kommer antal gjorda mål avgöra, därefter fair play (se nedan).

”Av 2 kap 6 § föreskrifterna för Cupen 2023/2024 framgår att placering i gruppspelet avgörs genom antalet vunna poäng. Vid lika poängställning avgörs placering genom målskillnad, d.v.s. skillnaden mellan antalet gjorda mål och insläppta mål. Är målskillnaden lika stor, placeras det lag främst som gjort flest mål. Har lagen gjort lika många mål, är lagens inbördes resultat avgörande. Är inte det inbördes resultatet mellan lagen utslagsgivande tillfaller den högre placeringen det lag som har lägst disciplinära poäng baserat på spelare och ledares antalet varningar och utvisningar i alla gruppspelsmatcher (varning = 1 poäng, målchansutvisning = 2 poäng, lindrig utvisning = 3 poäng, grov utvisning = 4 poäng, varning och målchansutvisning = 3 poäng, varning och grov utvisning = 5 poäng). Är inte antalet disciplinära poäng utslagsgivande tillfaller den högre placeringen det högst rankade laget.”

Är du inte på plats på Bravida Arena ser du matchen via TV4 Play Sport. Just nu har du möjlighet att teckna ett abonnemang till rabatterat pris (299kr/månaden) samtidigt som du stöttar IK Brage med 300kr i kickback. Tecka ditt Tv4 Play Sport-abonnemang till rabatterat pris HÄR.

Tillsammans är vi IK Brage!

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.