Nyheter Matchdag: IK Brage - AFC Eskilstuna 2021-06-05 Matchdag: IK Brage - AFC Eskilstuna
2021-06-05   Skrivet av:

Idag, lördag, välkomnar vi AFC Eskilstuna till Borlänge Energi Arena Domnarsvallen. Avspark kl. 13:00 och vi ser fram emot att spela få inför publik igen, då 500 supportrar får ta plats på läktarna. Lagkapten Robbin Sellin delar med sig av sina tankar inför matchen och supportercomebacken.

 

Matchens företag: Select Sport Sverige

 

IK Brage fick i måndags nöja sig med en poäng i den senaste matchen mot Västerås SK efter ett sent kvitteringsmål från motståndarna. Sellin menar dock att det finns en hel del positivt att ta med sig från insatsen.

 

– Det är klart att det var en besvikelse omedelbart efter matchen när de gör mål i vad som i princip är sista sparken. Där och då var det tungt, det är det alltid när man tappar poäng i slutskedet, säger lagkaptenen.

 

– Men efter några dagar kändes det som att vi på något sätt accepterade poängen, vi känner att vi gjorde en bra prestation och att vi är på gång, vi har en uppåtgående trend med våra prestationer. Det känns som att vi har höjt oss, vi har även fått göra några mål, vilket varit skönt för självförtroendet.

 

– Vi har haft en bra känsla i gruppen egentligen hela tiden, men det är klart att de senaste matcherna kan ge mer självförtroende på individnivå. För våra anfallare är det skönt att de har fått det att lossna lite grann, då vågar man också göra mer ute på planen.

 

– Som lag tycker jag ändå att vi hela tiden varit där och gjort OK insatser, men det har varit det där lilla sista med målskyttet som saknats. Nu när det kommit igång tror jag bara att det kommer att bli bättre och bättre.

 

Idag väntar AFC Eskilstuna, ett lag som så här långt under säsongen varit involverade i många tighta matcher som slutat antingen med seger eller förlust med uddamålet.

 

– Det är lite svårt att säga vart man har dem egentligen. De har inte gjort så många mål framåt men har heller inte släppt in så många. Det är ett lag som verkar jobba väldigt hårt för att hålla nollan och sedan ta vara på de chanser de får, säger Sellin om det stundande motståndet.

 

– Det är alltid svårt att möta dem, men det ska bli roligt. Ser man till statistiken så lär det väl bli en jämn och tät match, som det brukar vara i den här serien.

 

Sellin hoppas att de grönvita kan bygga vidare på de senaste insatserna där offensiven flutit på lite bättre än tidigare.

 

– Vi har kanske varit lite mer framåtlutade, ser man till vår defensiv så har det egentligen inte varit några problem så här långt under säsongen. Det har varit det offensiva som hackat lite, men när det nu lossnat så kliver vi in till den kommande matchen med en bra känsla.

 

– Vi har inte ändrat så mycket egentligen, vi har fortsatt med det som vi tror på. Jag tror inte på att man bör ändra för mycket, det kan bara bli rörigare. Nu har vi jobbat in en modell som vi känner oss väldigt trygga med, sedan är det klart att man pratar om vissa saker och skruvar på en del, men i det stora hela så vill vi fortfarande göra samma sak. För oss spelare gäller det bara att fortsätta att tro på det vi gör, det är nog det allra viktigaste. Får man en sådan här liten dipp som vi haft målmässigt så är det skönt att ha en tydlig struktur att falla tillbaka på som spelare, man vet trots allt alltid vad man ska göra.

 

Matchen mot AFC Eskilstuna är speciell med tanke på det faktum att 500 supportrar äntligen kommer att få ta plats på Borlänge Energi Arena Domnarsvallen igen.

 

– Det kommer att vara otroligt för oss som spelare, konstaterar Sellin.

 

– För vår anrika ”Vallen” är 500 personer ändå mycket, i och med att vi inte har den största arenan i Sverige. För oss kommer det att betyda otroligt mycket, det ska bli väldigt roligt att få bjuda supportrarna på lite fotbollsgodis.

 

– Det kommer bli väldigt stor skillnad för oss, det har gått ett helt år nu med tomma läktare, så man har nästan vant sig vid det. Jag tror att det kommer att bli ett helt annat driv i matchen och såklart en helt annan atmosfär. Det är klart att det kommer att göra skillnad.

 

– Nu har vi varit borta från varandra i över en säsong och det känns som att vi spelare är lika sugna på att få se dem som de är på att få se oss. Jag tror att det kommer att ge oss en stor boost och det känns fantastiskt roligt att få spela den här hemmamatchen. Vi kommer att vara taggade och ge allt för att leverera en bra prestation, avslutar de grönvitas nummer 7.

 

Det finns fortfarande platser kvar och du kan köpa din biljett via följande länk: https://ikbrage.ebiljett.nu/kampanj/biljetter

 

Fem punkter inför AFC Eskilstuna:

 

●      Förra säsongens möten lagen emellan slutade med en seger för vardera lagen där IK Brage vann med 2-1 på bortaplan medan AFC Eskilstuna vann med 3-1 när de gästade Borlänge.

 

●      AFC Eskilstuna kommer till matchen med en 3-2-seger mot Trelleborgs FF i ryggen. Anfallsspelaren Alexander Ahl Holmström sköt hem segern med ett hattrick.

 

●      De grönvitas mittfältare Bjarni Mark Antonsson är tillgänglig för spel igen efter avstängning.

 

●      AFC Eskilstuna är ett av de lag som roterat mest i startelvan så här långt in på säsongen med 19 unika spelare. IK Brage är istället ett av de lag som haft mest kontinuitet med 15 startspelare (Källa: Lagstatistik.se).

 

●      På sina åtta första matcher denna Superettasäsong har AFC Eskilstuna spelat ihop 11 poäng efter tre segrar, två kryss och tre förluster. På dessa matcher har de gjort åtta mål och släppt in sex stycken.

 

Arenan öppnar kl.12:00 och avsparken går 13:00 på Vallen – Publikinformation inför matchen hittar du här

 

Du som inte har möjlighet att se matchen på plats får jättegärna stötta oss genom att köpa stödbiljett genom att swisha 50kr per biljett till 123 079 81 24 – Märk: IKB Stöd

Denna helg har du som stödbiljettsköpare chans att vinna Niklas Söderbergs signerade matchtröja, en natt för två på Elite Hotel Brage i Borlänge samt två biljetter till hemmamatchen mot ÖIS den 19 juni.

 

Vi kommer även lotta ut två gråa s.k. ”resetröjor” som våra A-lagsherrar har på sina bortaresor – genom matchens företag Select.

 

Tillsammans är vi IK Brage!

 

Text: Sebastian Routsalainen


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.