Tillsammans för Brage – Vi behöver ditt stöd!

Tidigare meddelade IK Brage att vi har fått återkrav av det så viktiga pandemistödet vi tilldelades från Tillväxtverket. I vårt fall handlar det om 2,9 miljoner kronor som nu ska återbetalas. För att klara av denna smäll behöver vi ditt stöd. Därför lanserar vi nu stödkampanjen Tillsammans för Brage – vilket innebär att du registrerar dig som månadsabonnent och därmed bidrar direkt till att hjälpa Brage och våra möjligheter att ta oss igenom denna tuffa ekonomiska period.

Vi vädjar till dig med ett grönvitt hjärta att ställa upp för klubben. Tillsammans behöver vi se till att vi kan fortsätta och bibehålla nivån på hela vår verksamhet i vår fantastiska förening. I snart 100 år har IK Brage engagerat och stått för sammanhang, framgång och gemenskap. Vi har representerat Borlänge och Dalarna i decennier. Det ska vi fortsätta med. Ditt stöd betyder allt!

Varför vädjar IK Brage om stöd?

Klubben har nyligen fått besked om att Tillväxtverket kräver återbetalning av pandemistöd. IK Brage är en av cirka 500 klubbar runt om i Sverige som drabbas. Riksidrottsförbundet har försökt agera för att Tillväxtverket ska tänka om. Det har inte begåtts något fel, men stödet blev inte som det var tänkt. Pandemistödet som skulle rädda klubbar som drabbades under pandemin, har nu blivit ett retroaktivt bakslag. Det är en mycket olycklig situation för många idrottsklubbar.

Hur mycket pengar måste klubben betala tillbaka?

Det rör sig om 2,9 miljoner kronor. Just nu pågår dialog med Tillväxtverket hur återbetalningen ska ske. Men. Vi måste nu agera för att vår verksamhet inte ska drabbas. Vi behöver hjälpas åt. Tillsammans klarar vi det här.

Hur kommer kampanjen att gå till?

Klubben behöver ekonomiskt stöd. Vi vädjar till alla med grönvitt hjärta att ställa upp för klubben. Privatpersoner, sponsorer, organisationer, samhället i stort – vi måste alla hjälpas åt. Tillsammans klarar vi det här.

Vi lanserar nu kampanjen Tillsammans för Brage – vilket innebär att du kan registrera dig som månadsabonnent och därmed bidrar till att klubben kan klara sig genom denna tuffa period. Genom att bli månadsabonnent så bidrar du som privatperson och supporter till klubben med 249kr alternativt 499kr varje månad under 12 månader. Som tack för ditt stöd får du två altenativt fyra matchbiljetter per månad att använda i samband med våra hemmamatcher, samt en personlig inbjudan till IK Brages kick-off.

Var med och stötta klubben via kampanjen Tillsammans för Brage och registrera dig som månadsabonnent HÄR!

Vad är syftet med kampanjen?

Klubbens prio är att fortsätta hålla nivån på verksamheten och samtidigt klara av att återbetala pandemistödet. Vi vill framåt. I snart 100 år har IK Brage erbjudit sammanhang, framgångar och gemenskap och representerat Borlänge och Dalarna i decennier.  Det ska vi fortsätta med. Tillsammans klarar vi det här.

Vilka andra åtgärder vidtar klubben?

Vi säkerställer en ansvarsfull budget samtidigt som vi arbetar aktivt med sikte framåt mot kommande fotbollsår. Vi jobbar intensivt på många fronter. Barn- och ungdomslagen, akademin och organisationen kring Dalecarlia Cup jobbar vidare enligt plan liksom arbetet med att forma 2024 års elitlag. Verksamheten fortsätter – vi ser ljust på 2024.

Tillsammans är vi IK BrageRegistrera dig som månadsabonnent HÄR – ditt stöd betyder allt!

Tillsammans för BrageVill ditt företag vara med och stötta oss? Kontakta stefan.sens@ikbrage.se