Skip to content

Bergendahl efter Trelleborg

240527 Brages tränare William Bergendahl och tränare Jan Mian inför fotbollsmatchen i Superettan mellan Utsikten och Brage den 27 maj 2024 i Göteborg. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0925

Brage hade möjligheten att ta steget upp på kvalplats när Trelleborgs FF väntade på Vångavallen, men istället skulle hemmalaget vinna med 1-0 (0-0) efter ett mål i matchminut 83. Det betyder att grönvitt ligger kvar på sjätteplats med tre poäng upp till nykomlingen Sandvikens IF.

Brages tränare William Bergendahl sammanfattade tillställningen på följande sätt:

”Ganska jämn match. Vi startar bättre i början av första. Sedan tar Trelleborg över och sedan tar vi över taktpinnen en bra stund av andra halvleken, men utan att skapa stora chanser. Det är väl ganska få chanser åt båda håll. Vi har en boll i ribban, sedan chansen på övertid. Trelleborg har något läge också, men överlag ganska chansfattigt och jämnt, lite ställningskrig”.

…om vad som behöver bli bättre, där det bara blivit ett mål på de fyra senaste matcherna:

”Ser man till våra senaste matcher så är det uppenbart att vi behöver skapa mer”.

…om hur snacket gick i omklädningsrummet:

”Såklart var alla besvikna. Det enda vi kan göra framledes är att titta på oss själva, vad vi kan göra bättre. Att bygga upp energin igen för avslutningen. Det är två matcher kvar att spela innan vi ska ha ett uppehåll. Det är liksom inte något annat än upp på hästen och tuta och köra”.

..om hur snacket gick i pausvilan, vid ställningen 0-0:

”Vi tittade på några detaljer. Att vara aggressivare i försvarsspelet och att försöka överbelasta vår högersida lite, hitta kombinationer där för att ta oss in i straffområdet, det får vi väl helt okej rätt på. Men vi saknar det sista för att verkligen få touch på inspelen därifrån och hela den biten”.

…om hur slutelvan såg ut efter bytena i andra halvlek:

”Ingen större skillnad, några små korrigeringar. ”Z” (Alexander Zetterström) var tvungen att byta för han hade problem med sin vad. Vi får även in ”Samo” istället för ”GB” (Gustav Berggren), han har varit lite sjuk så vi behövde ny energi. Sedan vet vi att Ferhan (Abic) är farlig i boxen och vi ville ha in honom där, pigg och fräsch om en chans dyker upp. De kommer in och gnuggar för oss”.

…vad som hade behövts göra för att skapa fler målchanser:

”Lite kvalitet när vi blir rättvända mot deras backlinje. När vi får chansen att bryta genom lagdelen, så behöver vi lite mer kvalitet. Det är de klassiska grejerna, sista passningen, få kontakt med dem, några dåliga bolltapp där vi är på väg framåt. Vi får sätta oss i lugn och ro och titta på det och hitta nycklarna framåt”.

…om nästa match GIF Sundsvall hemma:

”Har inte tänkt så mycket alls på den, mer än att det ska bli kul att komma hem och spela på Vallen igen och vi ska göra precis allt vi kan för att ta tre poäng i den matchen”.

…Skadeläget där bland annat Tot Wikström saknades i truppen på grund av skada:

”Vi får se lite i veckan med hans axel vad som händer. Sedan tidigare är också tidigare Jakob Stensson och Ömür Pektas skadade”.

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.