Skip to content

Inför GIF Sundsvall med Klebér Saarenpää

Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN

Vi inne på slutspurten av serien och imorgon, söndag, kl 15.00 står ex-allsvenska GIF Sundsvall för motståndet på NP3 Arena.

Brages huvudtränare Klebér Saarenpää menar att man ändå är i ett läge där man vill vara just, efter att under halva juli och en stor del av augusti varit nere i en svacka.

-Vi mår bra som vi har gjort ganska länge, och är stabila just nu.

Tidigare gånger då Brage mött GIF Sundsvall på bortaplan har man valt att åka dagen före. Men så blir inte fallet den här gången.

-Avståndsmässigt är det en match som är en kantboll. Men då matchstart är kl 15.00, väljer vi att åka upp samma dag.

Hur kommer förberedelserna se ut inför matchen?

-Det blir ett snarlikt upplägg som vi har haft den senaste tiden.

Matchen mot GIF Sundsvall kommer bli den fjärde på 17 dagar.

-Vi fick en extra dags ledighet inför Skövdematchen för det har sett lite halvslitet ut. Vi har haft många träningar och det har varit en hel del matcher så vi försöker tajma in det rätt för att få extra energi.

Vad kommer bli nycklarna för att lyckas vinna matchen?

-Att vi fortsätter göra det på den inslagna vägen det vi har gjort. Defensivt att hålla oss basic, det blir ett mantra som vi har haft en tid. Att inte konstla till det.

Saarenpää tror Sundsvall blir en betydligt svårare nöt att knäcka än vad Skövde var. Medelpadslaget kommer närmast från 2-2 borta mot Landskrona BoIS, där de hämtade in ett tvåmålsunderläge under matchen sista 25 minuter efter inhopparna Oliver Stojanovic Fredin och Linus Hallenius gjort gästernas mål.

-De har fler spetsspelare än vad Skövde har. De har några spelare som sticker ut som vi måste ha ett extra öga på i vår egen defensiv.

Han varnar för Pontus Engblom (4 mål+4 assist), Erik Andersson (4+8) och Paya Pichkah (4+0).

-Engblom definitivt, han behöver inte ha alltför många chanser, han har kvalitet i boxspelet och han behöver inte ha alltför många chanser. Erik Andersson har en bra sistapassning om han får tid och utrymme för det. Han slår också alla fasta situationer. Sedan har Pichkah ett fantastiskt skott från distans.

Mötet mot Giffarna blir det tredje för säsongen. Tidigare vann vi både gruppspelsmötet i Svenska cupen i Nordichallen i februari, och seriematchen på Borlänge Energi Arena den 8 maj, båda matcherna slutade 2-0 till grönvitts favör. Men de två vinsterna tror han inte betyder just någonting inför söndagens drabbning.

-Det är ingenting som vi lägger något större värde i. Det var så länge sedan och det är helt nya förutsättningar, det är ett halvt nytt lag de har i princip.

Inför matchen har Brage fyra poäng tillgodo på trettondeplacerade GIF Sundsvall som i dagsläget parkerar precis under det negativa kvalstrecket. Poäng på NP3 Arena skulle alltså betyda att vi har ett visst utrymme till GIF Sundsvall inför fortsättningen.

-Det är en isolerad match som är viktig för båda parter där vi ligger i närheten av varandra. Det ska bli kul.

Det finns en del frågetecken inför söndagens match då både Johan Arvidsson och Henry Sletsjoe varit sjuka, men som var tillbaka på fredagens träning. Mer osäker är Jonah Almquist som inte är helt återställd efter sjukdom.  

5 punkter inför GIF Sundsvall

  • I hemmatabellen ligger GIF Sundsvall på 15:e plats med 16 poäng (4 vinster, 4 oavgjorda och fyra förluster) på 12 matcher. Brage återfinns på 15:e plats i bortatabellen med sex poäng (1-3-8) på 12 matcher.
  • Poängbäst i GIF Sundsvall är Erik Andersson med 12 poäng (4 mål+8 assist) på 24 matcher. I Brage har Ieltsin Camões gjort flest poäng 9 poäng (8 mål+1 assist) på 25 matcher.
  • Sex spelare riskerar avstängning i Brage: Eirik Asante Gayi (2), André Bernardini (2), Seth Hellberg (5), Samouil Izountouemoi (5), Pontus Rödin (8) och Henry Sletsjoe (5).
  • Lagen har mötts vid två tillfällen tidigare den här säsongen. För fem månader sedan vann Brage med 2-0 i serien efter mål av Samouil Izoutouemoi och Gustav Berggren.  När lagen möttes i svenska cupens gruppspel i Nordichallen i Sundsvall, blev det också Brageseger med 2-0 där Gustav Berggren och Kevin Nyarko nätade.
  • I formtabellen över de sex senaste matcherna leder Gais med 15 poäng. GIF:arna är nia med åtta poäng och Brage trea med 11 poäng.

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.