Skip to content

Intervjuer efter förlusten i Jönköping

230527 Brages Jacob Stensson och Jönköpings Södras Pashang Abdulla under fotbollsmatchen i Superettan mellan Jönköpings Södra och Brage den 27 maj 2023 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN / COP 258 / AX0084

Det blev ingen rolig lördagseftermiddag efter att vi förlorat bortamatchen mot Jönköpings Södra på Stadsparksvallen. Hemmalaget kunde till slut vinna med 4-1 (3-0) där Ieltsin Camões första mål i Bragetröjan i tävlingssammanhang var ett av få glädjeämnen.


Brageanfallaren Ieltsin Camões, som gjorde sin fjärde match från start och satte sitt första mål i Superettan, om:

…vikten av att spräcka målnollan:

”Det är viktigt personligen för att öka självförtroendet”.

”Men olyckligtvis kom vi från matchen med ett mycket dåligt resultat för laget. Nu ser vi fram emot nästa match, och jag själv vill fortsätta att bidra för att laget ska ta fler poäng”.

…om sin egna insats:

”Det kändes bra och jag tillfreds med mitt spel. När jag kommer hem kommer jag kolla matchen, och se vad jag kan förbättra. Men som helhet tycker jag det var en bra match för egen del”.

…om känslan efter 1-4-förlusten:

”En stor besvikelse förstås. Det var ett tungt resultat och jag tycker vi inte spelade så dåligt. Vi släppte in tre mål, som gjorde självförtroendet sjönk. Men det var inte en jättedålig match. Men vi släpper in för mycket mål just nu. Vi måste titta på det och inte göra så många misstag. Vi måste få ett stopp på det så fort som möjligt”.

…om vad som saknades mest för att få med sig ett resultat:

”Det var små marginaler. Vi släppte in två mål efter fasta situationer. Mycket, mycket billiga mål. Vi skapade ändå chanser, hade en i stolpen”.

…om vad som behöver förbättras till matchen mot Östersund på onsdag:

”Vårt försvarsarbete är inte där idag och behöver bli bättre. Jag tycker det offensiva spelet var okay”.

”Det är bra med en ny match redan på onsdag så vi inte behöver vänta en vecka. Vi har två, tre dagar att se på våra misstag och försöka att ta tre poäng då. Vi kommer göra allt vi kan för att vinna”.

…om tabelläget där vi ligger kvar på nionde plats, men riskerar halka närmare de nedre strecken:

”Det är 21 matcher kvar, vi har inte ens spelat halva serien. Naturligtvis måste vi vakna upp. Vi kommer titta uppåt, det är många matcher och minuter kvar att spela. Så naturligtvis ser vi uppåt”.


Mittfältaren Jacob Stensson, som för första gången fick sätta på sig kaptensbindeln efter ordinarie kapten Zetterström var avstängd och vicekapten Hellberg sjuk, om:

…känslan att vara kapten:

Det är alltid kul. Men det sätter inte någon specifik prägel på mig, eller min prestation. Jag gör det som krävs för laget”.

…om att på nytt hamna i underläge i matchen:

”Det är lite jobbigt mentalt att släppa in mål tidigt i matchen”.

…om snacket i halvtidsvilan i underläge med 3-0:

”Vi pratade om att gå ut och ta fighten och försöka hålla en lite högre backlinje. De hade mycket yta mellan vårt mittfält och backlinje. Sedan rent generellt visa lite stolthet och gå ut och ta fighten”.

…om andra halvlek som slutade 1-1:

”Vi kommer ut och ger det ett försök i alla fall. Men det räckte inte hela vägen”.

…om sin egna prestation:

”Blandade och gav lite. Kommer in med hyfsad energi och försöker få ett bolltempo och en vilja att vinna. Alla aktioner är inte perfekta, ändå helt okay”.

…om stolpskottet i slutet av första vid ställningen 3-0 till J-Södra:

”Det kunde blivit att vi fått lite momentum tidigare i matchen. Då skulle vi nog haft en större chans att utjämna. Men allt är ju hypotetiskt”.

…om underlaget på Stadsparksvallen:

”Det var inte svårt. Den var jättebra, så det var inget att klaga på”.

…om eventuell oro över att laget tappat en del poäng:

”Det är väldigt svårt att säga så här tidigt på säsongen. Vi försöker fokusera match för match. Nu är det nästa match vi kommer analysera och förhoppningsvis få ett bättre resultat än det här. Sedan få vi summera säsongen efter det är klart”.

…om försäsongsresultaten har gjort att det har ställts för höga förväntningar på laget:

”Nja, vet inte vilka förväntningar man har haft. Jag tycker absolut vi har en högre nivå än det här. Just nu har vi inte nått den i några matcher i rad, vilket är väldigt frustrerande för oss också. Det gäller bara att jobba på och se oss själva i spegeln och försöka bli bättre helt enkelt”.

…om Östersund hemma i nästa omgång:

”Det är ett bollskickligt lag. Jag tror det blir en intressant match. De har spelat ganska bra och ligger ungefär där J-Södra låg innan den här matchen. Det gäller att vi gör en mycket bättre match än idag”.

…om förklaringen till att det varit mycket upp och ner:

”Vi letar också efter de svaren. Självklart är det inte någonting vi strävar efter utan vill vara så jämna som möjligt och förhoppningsvis så bra som möjligt. Det gäller att vara påkopplade hela tiden och det visade vi idag att vi verkligen inte var, speciellt vid 1-0-målet”.

 


Chefstränaren Klebér Saarenpää, som med all rätt var besviken efter säsongens fjärde förlust, om:

…sin analys efter matchen:

”Tittar man på resultatet så är det inte tillräckligt bra. Och prestationen så är den inte heller tillräckligt bra”.

”Det är små saker gör en fotbollsmatch. Det är som matchen spelas utan oss, vi är där som en skugga. Vi sätter inte avtryck på den”.

…om inledningen som ändå såg lovande ut innan J-Södra tog ledningen med 1-0:

”Vi gör mycket rätt, men i slutändan så handlar det om första målet. Du kan inte göra sådana misstag. Det går inte, då hånar du nästan motståndarna och tror att de inte ska utnyttja det. Det är för dåligt”.

…om 3-0-målet på frispark från Anton Thorsson ur dålig vinkel.

”Fasta situationen är för dålig. Det måste vi kunna styra upp. Att skjuta direkt i mål utanför straffområdet. De misstag som blir när vi inte ”jackar” i och gör bra grejer”.

…om att släppa in tre mål inom loppet av tjugo minuter i första halvleken och sedan få jaga:

”Det blir svårt när vi inte gör speciellt mycket mål och skapar tillräckligt mycket”.

”Det handlar om för oss börja fokusera på det defensiva, att hålla 0-0 och ta det därifrån och vara ödmjuka. För just nu är vi överallt”.

…om att reduceringen till 3-1 i början av andra:

”Vi sa i paus, att det är en monumental uppgift i 45 minuter, att vi måste köra och öppna upp oss ganska mycket bakåt och spela ”en-mot-en” på stora ytor. Jag tycker vi försöker göra det bra. Vi behövde få tvåan ganska snabbt inpå för att få det här att verkligen leva. 4-1 kommer olyckligt, men spelarna ska ha all cred, vi kör in i kaklet, men matchen är slut”.

…bytena som kom med kvarten kvar:

”När det blir 4-1, har vi i åtanke det blir match snart igen. Vi plockar bort folk, för att få in ny energi för den där sista pushen”.

…om det finns något positivt att ta med sig:

”Just nu är det mycket besvikelse. Där vi är bra är i det fysiska, grabbarna är ruskigt fysiskt starka. Men vi måste bara komplettera det och utnyttja den fysiken till någonting fotbollsmässigt. Att se att vi inte ser fräscha ut efter nittio minuter, utan är helt förstörda. Nu känns det som vi håller igen på något sätt”.

…om betydelsen med Ieltsin Camões första mål:

”Jättekul. Hoppas det var det första av några stycken”.       

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.