Intervjuer efter matchen mot Norrby

Trots nästan 70% av bollinnehavet och 17 avslut mot mål blev det bara en poäng på Borås Arena mot Norrby IF, efter att Joakim Persson kvitterat till 2-2 i 83:e matchminuten. Resultatet betyder att vi fortsatt ligger kvar som tvåa i tabellen.

”Det här är en match som vi ska ha tre poäng.”

Johan Arvidsson efter matchen.

Trots övertaget var det inga muntra miner efter X:et nere i Borås.

-Sett till prestationen ska vi vara nöjda med en poäng, säger Persson som inte var nöjd över lagets insats.

”Jocke” som hittills startat samtliga 17 matcher kände sig lite krasslig under tisdagsmorgonen och började därför på bänken.

-Tanken från början var att jag skulle spela från start, säger Persson, som inte kände sig hundra och tog det säkra före det osäkra.

-Det är ingen corona, så det är ingen fara, lugnar han och tror att han kommer vara fullt frisk till matchen mot Landskrona på måndag.

Efter att han varit på planen i femton minuter blev han poängräddare med sitt sjätte mål för säsongen, när han från boxen hittade nätet bakom Anton Cajtoft som betydde 2-2.

-Vi börjar anfallet från vänsterkanten, det kommer en crossboll från andra sidan (Chris Redenstrand), efter det så får Tamimi (Jonathan) bollen av Arvidsson (Johan) och passar in den till mig. Jag är först före försvararen och hoppar upp och sätter den.

Precis efter kvitteringen kom han till ytterligare ett jätteläge efter en omställning, men tyvärr blev avslutet alldeles för dåligt och gick utanför.

-Vi hade ett tre mot två läge, och jag kanske skulle passat där, säger Persson, som hade en helt fri Johan Arvidsson till höger om sig.

Trots att han ligger i topp i Brages interna poängliga, tillsammans med Niklas Söderberg, tycker han att han missat för mycket.

-Jag får många lägen men jag måste sätta dem, säger han självkritiskt.

-Jag kommer i hög fart men behöver vara mer kylig.

Trots målet och poängen var han inte nöjd efteråt.

-Nej, jag vill att vi ska vinna.

Norrby visade fighting spirit efter sitt 2-1-mål och Brage hade svårt att få spelet att stämma som man vill, trots ett stort bollinnehav under hela matchen.

-Det är ett aggressivt lag och man får inte så mycket tid. Man måste alltid vara på tårna, det är ett bra lag defensivt.

Redan på måndag får vi en ny chans, då hemmamatch väntar på Vallen mot Landskrona BoIS.

-Vi ska göra allt för att ta tre poäng, menar Persson.

Assisterande tränare Janne Mian var tillbaka på Borås Arena, efter att han tidigare bland annat varit tränare i IF Elfsborg mellan 2014-19.

-Det var trevligt att komma hit, men tråkigt med resultatet, säger Mian.

Brage gjorde en helt okay första halvlek, men fick jobba för att få med sig poängen efter att Norrby gjort 2-1 direkt efter paus.

-Det är ett individuellt misstag som ger ett tidigt mål och uppförsbacke direkt. Sedan lyckas vi ändå kvittera men det känns om man tittar på spelövertag att vi ska vinna matchen.

-Jag tycker vi inte har modet. Vi är ganska bra första och andra tredjedelen, men sista tredjedelen vågar vi inte trä in den och sätta upp de offensiva spelarna. Jag vet inte om vi löper tillräckligt eller om vi inte har modet.

Bland annat hade Karlberg och Arvidsson en del fina aktioner i första halvleken, och kom till några farligheter.

-I första hade vi några fina anfall då vi trär igenom och kommer i djupet. Då tycker jag att vi ska fortsätta med det, men vi saknar lite mod med bollen i uppspelsfasen.

Han menar att Norrby är ett lag som krigar för sin existens och att det var samma sak mot Östersund, och att sådana lag är svåra att möta.

-Det blir ganska mycket individuella misstag, säger Mian missnöjt över spelet, men som tycker det ändå borde blivit tre poäng.

En pinne borta är dock alltid godkänt, och med lite distans till det hela kan den bli en värdefull i slutändan.

-Men om vi hade tvättat bort våra individuella misstag så hade vi vunnit den här matchen.

Med knappa tjugo minuter kvar byttes Joakim Persson in vilket skulle bli ett lyckat byte.

-Det var kul. Han har varit lite hängig, men det blev jättebra. Han kommer in gör mål och skapar sedan en farlig chans.

-Han väljer gå insida och avslutar med höger, hade han valt utsidan kanske han hade slagit honom (motståndaren) med speed, säger Mian om Perssons fina läge till ett ledningsmål, som gick långt utanför.

På bänken fanns nyförvärvet Ferhad Ayaz, men det var aldrig aktuellt att han skulle få spela då han precis gått in i träning.

-Han har en liten bit kvar fysiskt. Men vi jobbar med honom och han kommer om några veckor se riktigt bra ut hoppas vi.

På uppvärmningen bestämdes det att mittbacken Alexander Zetterström inte kunde komma till start efter skadekänning. I stället fick norrmannen Eirik Asante Gayi göra sin tredje match från start.

-Jag visste att han (Zetterström) hade varit sliten i sitt knä, och att jag skulle vara redo. Tyvärr gick det inte för honom, så jag fick starta, säger Eirik och fortsätter.

-Men det är surt att vi bara får en poäng med oss.

Hemmalaget tog ledningen med 1-0 efter dryga kvarten när Nicklas Savolainen ostört kunde skicka in bollen efter ett inkast från Fredrik Lundgren.

-Jag tycker vi har bra kontroll, och att målet kommer från ingenting. Sådant ska inte hända. Det är dåligt av oss, säger Asante om baklängesmålet, och som tyckte man styrde spelet före paus.

-Vi kommer till chanser och lyckligtvis kan vi kvittera till 1-1. Sedan handlar det om att göra samma saker i andra halvlek, men då gör vi ett misstag direkt och får det rakt i ansiktet.

-Alla kan göra misstag, det vi är som lag som måste göra det bättre och vi har tid att sno matchen.

Vi skulle ändå till slut få med oss en poäng tack vare Joakim Perssons mål med sju ordinarie minuter kvar.

-Jag tycker vi spelar fin fotboll, men kommer inte till tillräckligt med avslut. Vi har för få vassa avslut.

Sen kvittering och en pinne borta mot Norrby, hur nöjd är man då?

-Vi måste tacka för de poäng vi kan få med oss. Men självklart är vi inte nöjda med en poäng, vi kom hit för att ta tre.

-Men vi får ta lärdom av det här som kollektiv. Vi ser att vi kan, och det är bara kämpa på.

Poängen betyder att vi ligger kvar som tvåa. Men tabellen är det inte något som Eirik tittar så mycket i.

-Den tänker vi inte så mycket på. Vi tar match för match. Nu ska vi återhämta oss, och sedan se fram emot nästa match.

Mittfältaren Johan Arvidsson gjorde sin trettonde match från start och låg bakom en del farligheter framåt. Trots att kvitteringen till 2-2 kom sent och en räddad poäng var inte- han heller nöjd över resultatet.

-Nej det är vi verkligen inte. Vi gör en ganska bra första halvlek som vi kontrollerar, men får inte till tillräckligt många lägen idag.

-Vi måste utnyttja allt bollinnehav vi har till att skapa chanser, och det gör vi inte fullt ut idag.

-Det här är en match som vi ska ha tre poäng, säger Arvidsson som menade att Norrbys 2-1-mål kom olyckligt och att man därefter släppte över kommandot till hemmalaget.

-Det blir lite kaos innan vi får tag i bollen och kontrollen igen, säger Arvidsson, som menar att det var viktigt att inte bli stressade trots att man tappade spelet.

–Det gäller bara att inte få panik och börja forcera något för att de får ett mål direkt, utan att behålla lugnet, för vi vet att chanserna kommer att komma. Men vi fick väl lite panik när de gjorde mål direkt, och ville ha in 2-2 direkt efter.

-Men det får inte hända när man släpper in mål, utan då gäller det att man måste ta kontroll igen  Det blev väl lite Hawaii-fotboll.

Trots att spelet inte flöt på som önskat, fick vi till en viss slutforcering sista kvarten och en skön kvittering.

-Vi tar tag i det igen och börjar trycka ner dem, och skapar några chanser, men vi borde skapa mycket mer med tanke på allt vi hade. Vi är inte nöjda med 2-2, men ska vara tacksamma att vi fick med oss en poäng.

-Det är skönt att andra lag tappar när vi tappar. Hoppas bara att vi kan studsa tillbaka till nästa match och ta en vinst.

I nästa omgång väntar alltså hemmamatch mot Landskrona BoIS, måndagen den 15 augusti klockan 19.00, hemma på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Vi hoppas på ett stort stöd från läktarhåll, och att vi kan få fira segern tillsammans efter matchen. Ta med dig ett par vänner och köp biljett redan nu via webben här: https://ikbrage.ebiljett.nu/