Skip to content

Intervjuer efter segern mot Gefle

Foto: Henrik Hansson

IK Brage fick bästa tänkbara start på året när det blev seger i Gävle-Dala derbyt mot Gefle IF FF med klara 3-0 (2-0) på hemmaplan.

Brages nye huvudtränare William Bergendahl ville inte dra för stora växlar efter premiärsegern men var nöjd över resultatet.
”Det var en bra premiär och det är alltid roligare att göra mål än släppa in mål”.

…om eventuella svar han fick efteråt:

”Det man hoppas på inför är att vi ska få rätt minuter i benen på spelarna och att ingen går sönder, det fick vi. Vi fick några fina aktioner i djupled där vi kunde såra dem och några konstellationer som jobbade bra tillsammans”.

…om detaljer som laget tränat på i djupledsspelet:
”Olika sätt att ta oss fram i planen, från speluppbyggnad och framåt. Sedan hur man värderar det i första träningsmatchen ska man vara försiktig med”.

…om vad man tar med sig i spelet från premiären:

”Det var några bra exempel där vi kliver högt i försvarsspelet och lyckas med det, men också några lägen där vi inte är tajmade. Vi har en bas att analysera”.

…vad man kommer jobba med fram till nästa match mot Örebro SK om en vecka:

”Rikta lite mer av tonvikten av försvarsspelet. Vi jobbar igenom hela vårt spel lugnt och fint, och kommer inte försöka blanda in allt på samma gång i vår pedagodik”.

Högerbacken och nyförvärvet Cesar Weilid, 26,blev klar tidigare i veckan och fick göra ett inhopp i 53:e minuten. Så här tyckte han det kändes efteråt:

”Jag får ge all cred till juniorerna som gjorde ett jättebra jobb när jag kom in. För egen del gick det lite hackigt, men skönt att få göra de första minuterna. Det är ändå godkänt”.

…om matchen i stort:

”Laget gjorde en jättebra insats från början till slut. Det är vi som styr matchen”.

…om försvarsspelet där Gefle bara kom till ett par avslut på mål.

”Vi hade inte så mycket att göra. Det var vi som trillade boll och gick på genombrott när vi kunde. Men oavsett är det alltid starkt att hålla nollan”.

…om sina första intryck av laget:

”En otroligt fin grupp. Det märks att grabbarna har hållit ihop ett tag. Stommen är stark och det finns ett j-a bra driv i laget. Jag har fått ett otroligt fint intryck av klubben, spelarna och allting. Staden har jag ej hunnit att utforska, men allt känns positivt”.

…om hur han beskriver sig själv som spelare och vad han kommer bidra med:

”Jag är hårt arbetande och gasar upp och ner på min kant i nittio minuter. Jag är ganska allround och vill bidra i både defensiven och offensiven”.

…vad som är utmaningen med att komma in som ny i ett lag:

”Alla känner varandra sedan tidigare som individer och främst spelare. De har spelat ihop ett tag och vet till exempel att ”Stensson vill ha bollen där, och Berggren där”, sådant får man till sig efter en tid. Så det är att skapa relationer som tar tid, resten sätter sig själv efter varje träning”.

…om allt hinner sitta till Svenska cupen och seriestarten:

”Gärna redan till cupen, men det är framförallt till serien som vi ska gasa på riktigt. Så länge vi är formtoppade då är jag nöjd. Cupen ser jag bara som en bonus där vi kan mäta oss med allsvenska lag och se oss själva i tävlingsform”. 


Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.