Skip to content

Intervjuer efter Utsikten

IK Brage vann den sista gruppspelsmatchen i Svenska cupen efter 1-3 (0-2) borta mot Utsiktens BK. Tyvärr räckte det inte till gruppseger. Ändå är det skönt att avsluta cupspelet med en seger mot en kommande seriekonkurrent.

Tvåmålsskytten Ieltsin Camoes som gått mållös under försäsongen menade att det var både viktigt och skönt att öppna målkontot:

”Det hjälper självförtroendet. Men det viktigaste är att jag kan hjälpa laget. Jag är glad att kunna bidra och hoppas att jag kan fortsätta med det”.

Om att ha spräckt målnollan i matchen med att göra viktiga 0-1 i 14:e matchminuten…

”Det var en bra känsla. Jag har inte gjort något mål i cupen och inte på försäsongen heller. Nu gjorde jag äntligen mål, det var trevligt”.

…om andra målet där han visade spänst och nådde högst på Christopher Redenstrands inlägg…

”Det var en bra passning från Chris. Vi har ett bra samarbete, och jag hoppas vi kan utnyttja det fler gånger”.

Om dagens lag hade den långa bussresan till Göteborg i benen…

”Det var svårt, men vi gjorde vårt jobb, och det var extra skönt att vi kunde vinna och få med oss segern på den långa vägen tillbaka hem till Borlänge”.

Om han tyckte segern kändes i hamn efter vi tagit ledningen i matchen…

”Jag tycker vi hade kontroll första halvleken, hela matchen egentligen. Vi gjorde en topprestation både offensivt och defensivt. Grattis till hela laget”.

Ieltsin, som ifjol gjorde nio mål i serien, vill förstås kunna förbättra den siffran kommande säsong.

”Jag vill göra så många mål som möjligt. Hoppas det blir fler än i fjol. Jag har mer erfarenhet i år, så jag hoppas att jag kan lyckas med det”.

Ytterbacken Cesar Weilid var en av de spelare i Brage som löpte mest i matchen och hade många offensiva aktioner.

”Taktiken var att jag skulle följa med framåt. Vi behövde ju göra minst fyra mål och gå för det. Jag tycker att jag gör en bra match och är med och hotar framåt, samtidigt som jag bidrar defensivt”.

Om hur han upplevde matchen…

”Vi var ju tvingade att vinna med 4-0 för att ha någon chans gå vidare. Det öppnade för en svängig match. Vi har ju lägen att göra fyra mål”.

”Vi fick en bra start med 1-0, och sedan kommer 2-0 som är ett fantastiskt mål. I andra hade vi tidigt två bra lägen, men när vi inte gör mål där så rinner det ut i sanden, vi har en del bolltapp när vi jagar det tredje”.

I och med att Sirius och Norrköping kryssade, kändes det lite bittert att vi inte kunde vinna med det antal mål som krävdes för gruppseger.

”Lite surt är det. Vi ville gå vidare, men samtidigt är vi absolut inte missnöjda. Vi vinner matchen idag, och gör två bra matcher mot allsvenskt motstånd.”

Bragetränaren Janne Mian gör följande analys av matchen:

”Jag tycker vi var väldigt bra första tjugo, vi kontrollerade spelet och vann ganska mycket boll i vårat presspel. Vi var trygga i vårt låga försvarsspel. Några gånger kanske vi blev lite för låga för tidigt och de får vispa ut bollen till deras wingbacks, därifrån hanterar vi det bra”.

”Efter tjugo minuter tycker jag att vi börjar börjar slarva lite för mycket, vi har tre, fyra bolltapp när dem vinner boll högt upp utan att de inte skapade någonting. Men det började hacka i vårt spel och vi började fokusera på domsluten”. 

Om hur det var att spela med inställningen att man måste göra många mål…

”Spelarna var mentalt där och ville framåt. Vi skulle kontrollera spelet mer och kunna flytta fram positionerna, men det blev lite Hawaii, och i den perioden släpper vi in ett mål. Sedan är det ganska skönt att vi gör 3-1, det hade känts surt att tappa poäng i en match där jag tycker vi kör över dem”.

Om att man gick för det hela tiden och gjorde fem byten i andra halvleken för att fortsätta framåt…

”Vi bytte in Gustav som tia, och hade Henry som ensam sexa. Vi gjorde några förändringar när vi sedan också tog in Tot. Man kunde kanske gått in högre med ytterbackarna, men i och med de spelade med wingbacks så är det inte det lättaste att forcera mot på det sättet vi tänkte”. 

Om vikten att få göra tre mål framåt…

”Vi har inte sprutat in mål tidigare. Jag tycker att vi hade ett bra anfallsspel mot Norrköping, lite sämre mot Sirius. Med facit i hand kanske vi skulle gått lite hårdare (framåt) där. Samtidigt handlar det om att erbjuda alternativ i djupled, och vi ska komma till målchanser och det tycker jag vi gör i den här matchen”.

Om hur spelarna anammat spelidén…

”Vi har varit bra rätt igenom. Det är sista delen i matchen idag där det blir väl mycket Hawaii. Men de vet att vi måste göra minst fyra mål, då jagar dem och det blir lite väl hafsigt i min smak, men jag förstår ju spelarna. Vi ger heller inte några direkta direktiv att flytta positioner. Hade vi fått 3-0 tidigt i andra kanske det sett annorlunda ut. Men som matchen gestaltade sig känner vi att det inte är någon idé att bara gasa och gå för det”.

Om att det blev fem poäng i gruppspelet och vad vi tar med oss till seriespelet…

”Förmågan till att ladda om. I två av de tre matcherna har vi erbjudit ett bra djupledsalternativ, haft mycket chanser och gjort tre mål nu. Det är ganska bra tycker jag. Vi vill bli mer direkta och vill kunna skapa fler chanser. Mot Sirius hade vi mycket boll, men inte ett enda mål. Det låga försvarsspelet har varit bra, presspelet har varit bra. Uppbyggnaden har varit bättre och bättre, sedan att vi två av tre matcher har skapat målchanser är bra”.

Text: Olov Lindgren 

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.