Skip to content

Matchdag herr: IF Brommapojkarna – IK Brage

Matchdag: Träningsmatch
Vi möter: IF Brommapojkarna
Plats: Grimsta IP
Matchstart: 14:00

Idag, tisdag, är det match igen när vi åker till Stockholm och möter allsvenska nykomlingarna IF Brommapojkarna på Grimsta IP, med avsparkstid klockan 14:00.

Med seger senast mot Sirius, så är det ett lag som reser till Vällingby med ett bra självförtroende. Den offensivt lagda yttern Pontus Jonsson var en av många som i lördags stod för en bra insats på Studenternas.

-Vi rycker upp oss från en knackig inledning, och spelar in oss mer och mer i matchen, och lyckas vända till seger. Vi gjorde tre mål, och det är alltid bra.

Den 21-årige Falusonen gjorde sina första matcher i Brages A-lag 2018, efter en sväng till Kvarnsvedens IK 2019, följde ett år i IKB, där han oftast fick agera inhoppare. Sedan följde två år i Gefle IF, innan återkomsten ”hem” till Brage där han i december förra året signerade ett 3-årskontrakt.

Pontus berättar att han vässat till det mesta i sitt eget spel under de senaste säsongerna, men att det framförallt är offensiven han är mest nöjd med. Något som understryks av att ha under försäsongen både gjort mål, och en hel del assists.

-Man har blivit bättre på allting, skapar fler lägen och bättre lägen framförallt. Jag kommer till avslut själv och spelar fram andra.

På tisdag väntar alltså bortamatch mot Brommapojkarna, som förra säsongen och gick upp från Superettan till Allsvenskan. Likt Brage blev de utslagna i Svenska Cupens gruppspel, efter att ha förlorat med uddamålet mot Landskrona, Örebro och Djurgården. Sedan dessa har man besegrat Norr Ettan-laget Vasalunds IF med 3-1.

-Jag hoppas på en bra fotbollsmatch. Vi möter ett bra lag, allsvenskt motstånd, så det ska bli kul att mäta sig med dem. Jag tror det kommer att bli lite liknande som mot Sirius, lite fram och tillbaka, och att båda lagen har bra perioder. Vi får hoppas på en bra match, säger Jonsson, som utvecklar motståndets spelfilosofi.

-Vi har kollat lite klipp kring hur de försvarar och anfaller, men det var ingen större genomgång.

Vad kommer ni jobba på fram till seriestarten som är knappa tre veckor bort?

-Framförallt kommer vi att jobba på att hitta rätt form till laget, bygga relationer framförallt offensivt skulle jag säga. Defensivt känns det väldigt tryggt, men det känns som vi offensivt kan hitta varandra bättre, men det kommer med tiden när serien drar igång. Då kommer det vara klart.

Bragetruppen till dagens match:
1.Viktor Frodig
2.Alexander Zetterström
3.Eirik Asante Gayi
4.Malte Persson
5.Pontus Rödin
7.Emil Tot Wikström
8.Seth Hellberg
9.Douglas Karlberg
10.Gustav Berggren
13.Andre Bernardini
14.Jacob Stensson
15.Ieltsin Camões
16.Ferhad Ayaz
17.Pontus Jonsson
19.Kevin Nyarko
20.Filip Sjöberg
21.Henry Sletsjøe
22.Jonathan Tamimi
23.Christopher Redenstrand
25.Yassin Hawat

Tillsammans är vi IK Brage!

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.