Skip to content

Oskar Ågrens första ord som grönvit

Foto Henrik Hansson

I förmiddags presenterade vi Oskar Ågren som säsongens tredje nyförvärv och välkomnade honom till grönvitt.

Den 25-årige mittbacken anslöt till onsdagens träning på Vallen och ser fram emot den nya utmaningen i Brage.

-Det känns väldigt kul och spännande. Jag ser fram emot möjligheten att vara del av en fin klubb, med bra människor, tränare och fotbollspelare, säger nyförvärvet och kommer in på varför han valde att skriva på för IKB.

-Att få komma till en miljö som är utvecklande för mig som fotbollspelare lockade. Det tillsammans med en tydlig bild från ledarstaben om hur jag passar in i det som vi vill göra på planen var avgörande, förklarar han.

Oskar besökte Borlänge och tränade med laget redan under slutet av förra veckan för att få en än tydligare bild av klubben.

-Dagarna här bekräftade känslan jag hade på förhand, att det är en stark grupp spelare och ledare som har skapat en väldigt bra miljö att spela fotboll i.

Skåningen, som senast han var på hemmaplan representerade LB07, kommer närmast från MLS-laget San Jose Earthquakes vilka han draftades av i förstarundan inför säsongen 2022. Väl där blev det tre framträdanden i den amerikanska högstaligan, och han spenderade större delen av förra säsongen på lån i Colorado Springs Switchbacks i USLC.

-Jag har varit i USA de senaste fem åren. Tre av dem på Clemson University och sen i MLS de två senaste åren i San Jose, säger han och fortsätter.

-Det känns väldigt kul att flytta hem. Att spela fotboll på hög nivå i Sverige är något jag alltid hoppats kunna få göra som nu ska bli fint att köra igång med. Jag ser mest framemot att vinna fotbollsmatcher med Brage! Jag vill bidra så mycket jag bara kan till ett framgångsrikt år, menar Ågren.

I och med att den 191 cm långe försvararen spenderat sin elitkarriär i USA fram tills nu så kanske inte så många har koll på honom. Därför beskriver han sig själv såhär som fotbollsspelare.

-Jag tycker mina styrkor ligger i min spelförståelse och mitt passningsspel, och även att jag har många bra egenskaper i försvarsspelet, avslutar nyförvärvet.

Återigen hälsar vi Oskar varmt välkommen till IK Brage och Borlänge. För dig som är nyfiken på att se honom för första gången i Bragetröjan får chansen redan på lördag då nyblivna seriekonkurrenten Sandvikens IF gästar Borlänge Energi Arena, matchstart kl.13:30 – Välkomna!

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.