Skip to content

Snacket efter matchen mot Skövde

Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN /

”Det blev mycket längre bollar. Man får beteckna resultatet som rättvist. Vi får vara nöjda med en poäng, även om vi vill vinna”.

Janne Mian efter matchen.

Det blev delad pott mot Skövde AIK efter en chansfattig och mållös tillställning på ett blåsigt Södermalms IP.

Brages assisterande tränare Janne Mian…

…om känslan efter att ”bara” fått nöja sig med en poäng:

”En seger ville vi gärna ha. Men tittar man på hur spelet var, så hade bägge lagen svårt att hantera underlaget. Det blev mycket längre bollar. Man får beteckna resultatet som rättvist. Vi får vara nöjda med en poäng, även om vi vill vinna”.

…om svårigheterna att skapa målchanser:

”Vi hade en chans på hörna i första halvleken och om ”Samo” (Izountouemoi) fått dit skallen på den hade det blivit mål, och då tror jag vi vunnit matchen. Sedan hade vi ett skott från Seth (Hellberg) som gick över. Men det var väl det vi hade”.

”Douglas (Karlberg) satte ner bollen bra, men därifrån fick vi inte ordning på bollen då det var hoppigt och studsigt. Vi hade svårt att skapa chanser, kanske vi skulle varit lite mer cyniska i andra, att så fort vi fick ut bollen på kant att skicka in den. Men det är inte riktigt vårt sätt att spela”.

…om ett bra försvarsarbete där vi inte släppte till några målchanser, samt att spela på gräs för första gången:

”Vi var solida bakåt. Vi har bara gjort en grästräning, och det blir gärna att man väntar på bollen i stället för att attackera den eller tar emot den och bara trycker iväg ett skott”.

…om att spela i den kraftig motvinden som var i andra halvleken:

”Vi tappar lite av spelet och energin. Det krävs mycket energi och fokus hela tiden för att vara på topp i en hel match som denna”.

…om hur snacket gick på offensiva hörnor, där Skövde tidigare släppt in fyra mål:

”Framförallt att vi skulle komma med fart, och utnyttja att de kanske är lite ängsliga där. Vi har haft en eller två bra lägen varje match på hörnor, men vi får inte dit bollarna. Jag är mest nöjd över att vi håller tätt bakåt vad gäller fasta situationer, sedan vill man gärna göra mål framåt.”

…om bytena i andra halvlek, när först Sjöberg och Camões kom in, och senare Nyarko och Stensson:

”Det blev kanske inte som vi tänkt det. Vi fick inte tag i bollen, de (Skövde) hade medvind och vi fick jobba mer bakåt än framåt. Vi hade sett framför oss att vi skulle få ut bollen på kant för fler inlägg mot Ieltsin (Camões) därinne. Filip (Sjöberg) fick väl in ett inlägg efter backen, men det blev väl kanske inte riktigt som vi tänkt oss, även om allihopa som kom in gjorde ett bra jobb”.   

…att ha tålamod med nyförvärven Kevin Nyarko och Ieltsin Camões som jagar sina första mål i serien:

”De kommer från division två och är utvecklingsbara. De tar kliv varje vecka. Jag tycker Kevin när han har spelat sett till att förbättra sitt felvända spel, vara en del av laget och det tycker jag han fortsätter med idag. Sedan kommer det andra och jag tror han kan vara med och konkurrera rejält i sommar när han fått vänja sig vid tempot och ökat sin egna intensitet. Han är ung och utvecklingsbar”.

”Ieltsin har en bra spänst, bra skott och är en bra avslutare. Han måste öka sin intensitet och träffsäkerhet på det han gör, så kommer han kunna konkurrera på ett ännu bättre sätt. Sedan är han lite svårplacerad för oss som ”tia” eller ytter. Han är intressant men behöver bli lite varm i kläderna. Det är stort hopp från division 2 till Superettan. De kommer bli bättre båda två, det gäller att ha tålamod”.

—-

Anfallaren Douglas Karlberg, som gjorde en efterlängtad comeback efter att missat de fyra första omgångarna efter en ljumskskada:

…om att få spela igen:

”Skönt att vara frisk och tillbaka igen”.

…om rehaben och att vara skadefri:

”Jag känner ingenting av skadan. Vi har varit försiktiga och gjort det vi ska göra i rehaben. Allt känns bra”.

…om delad pott borta mot Skövde AIK:

”Det är som det är. Antingen får man en chans och sätter dit den, eller så händer det ingenting. Det blir mycket rensa idag”.

…om det ojämna underlaget på Södermalms IP:

”Den (planen) är dålig och det är svårt att spela. Därför ser matchen ut som den gör”.

…om att vi hade det mesta av spelet första fyrtiofem, för att se en omvänd matchbild efter paus:

”Vi gjorde en bättre första halvlek än andra. Det var en kraftig motvind i andra och jag tror den hade mycket med det att göra när det blir ett sådant här tjongspel, när man bara skickar upp den. Den (vinden) påverkar ganska mycket, det blir mest länge bollar från båda lagen och den som har medvind kommer längre”.

…om matchen som nästan var kliniskt ren från vassa målchanser och att ta med sig en poäng borta mot Skövde:

”Jag tror båda lagen inte hade något skott på mål”.

”En poäng borta mot Skövde är ändå okay. Jag tycker vi sköter oss bra och gör det vi ska göra, synd att vi inte får in någon boll, men vi har inte mycket lägen heller. Det är svårt på den här planen”.

…om tredje raka nollan:

”Det känns stabilt och det tar vi med oss”.

…om mötet med GIF Sundsvall i nästa omgång:

”För egen del ska det bli kul att få spela på hemmaplan igen. Sedan har jag inte hunnit tänka så mycket på den. Kommande vecka så kommer vi lägga mer fokus på den”.

—-

Ytteranfallaren Samouil Izountouemoi, som var inblandad i en hel del framåt men fick liksom hela laget lämna planen utan hitta rätt offensivt:

…om tankarna efter det mållösa mötet:

”Svårt att komma hit och ta alla poäng. Jag tycker vi började ganska bra. Vi visste att det skulle bli en svår match, tråkigt att vi inte fick med oss tre poäng, men jag tycker det är ett rättvist slutresultat”.

…om lagets svårigheter att ta sig fram till heta målchanser:

”Det är mycket halvchanser. Vi skapar inga klara målchanser, men vi försöker jobba på det varje vecka. Men idag ville det sig inte, det är bara fortsätta att jobba”.

…om sin egen insats och om Skövde som gjorde det svårt för oss:

”Jag var mer aktiv i första, men försvann i andra. Det är ändå en helt okay insats”. ”

”De var starka och fysiska, vilket vi redan visste”.       

…om matchplanen:

”Att kolla hur mattan var, om vi kan spela (vårt spel). Om det inte går så får vi slå längre och ta det därifrån”.

”Att få in den (bollen) i boxen och få se vad som händer”.

”Vi skapade inte så mycket idag, jag vet inte om vi hade några skott på mål men förhoppningsvis så skapar vi mer nästa match”.

…om sju poäng och tre ”clean sheet” på de tre senaste matcherna:

”Jag tycker det ser bra ut. Tre nollor i rad. Det är- bara att fortsätta så här och jobba hårdare, så förhoppningsvis tar vi en trea i nästa match”.

Nästa match spelas måndagen den 8:e maj när vi möter GIF Sundsvall på Borlänge Energi Arena. Köp din biljett redan nu via webben här – så ses vi på Vallen!

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.