Skip to content

Välkommen Gustav Källberg

Välkommen Gustav Källberg!

Här har ni den nya P19-tränaren kommande säsonger i IK Brage! 

Gustav Källberg är namnet som kommer leda det äldsta akademilaget kommande säsonger i grönvitt. Källberg har de senaste fem säsongerna tränat Korsnäs IF FK i flera olika divisioner från division IV till  division II.

Akademichef Andreas Wallin om nyrekryteringen:

”Jag är väldigt glad att vi lyckats rekrytera in Gustav som jag vet var väldigt eftertraktad för tre till fyra andra SEF-klubbar. Jag har följt Gustavs utveckling de senaste åren och han var aktuell för oss redan för två säsonger sedan men ville då stanna kvar i Korsnäs i och med deras avancemang till division II. Nu föll alla bitar på plats under förra veckan och vi kan presentera ett mycket intressant tränarnamn för vår verksamhet vilket jag är glad över.”

”Gustav har en väldigt bra förmåga att få med sig spelare både i träning och som matchcoach vilket är något som jag tror kommer märkas kommande säsonger för vårt P19.” 

”Vi kommer introducera Gustav i de olika delar och plattformar som vi jobbar med i akademin i december så att han står rustad när vi drar igång verksamheten andra veckan i januari.”

Gustav Källberg om sitt nya uppdrag:

”Jag har hela tiden känt att jag vill tillbaka till en elitmiljö sedan min tid som spelare (Gustav spelade 2015 i IK Brage) och IK Brage ligger mig varmt om hjärtat”

”Jag ser fram emot att få jobba med spelare som har en tydlig elitambition och jag ser också fram emot att få utveckla mig själv ytterligare som ledare och tränare i en miljö med mycket kunnigt fotbollsfolk i min närhet.”

”De senaste åren i Korsnäs har jag fått tid att utvecklas som ledare och tränare och jag tror att jag nu är mer redo att ta mig an ett av de finaste uppdragen i regionen”. 

”Jag och Wallin har haft en bra dialog och jag har verkligen känt att IK Brage tror på mig som tränare och vill ge mig chansen att utvecklas vidare i deras miljö.”

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.