Skip to content

Weilid inför HIF

Foto: Christofer Cederberg

Brages försvarare Cesar Weilid ser tillbaka på betydelsen att få den perfekta seriestarten sedan vi i premiären fick med oss en 1-0-seger mot förra säsongens allsvenska lag Varberg BoIS.

-Speciellt i den här serien tycker jag det är viktigt, fast det bara är en av trettio omgångar. Det är alltid fint att vinna en hemmapremiär och sätta tre poäng i tabellen. Det är viktigt och bra för laget att få ett kvitto att vi har jobbat åt rätt håll på försäsongen. 

Nyförvärven Cesar Weilid och Oskar Ågren har båda hittat sina roller och bidragit till backlinjens stabilitet under våren.  Även om det blev tre insläppta i genrepet mot Sirius, har det både i cupspelet och i många av träningsmatcherna sett tryggt ut i de bakre regionerna. 

-Ja, absolut. Det var skönt med en nolla bakåt mot Varberg. Det såg man redan i cupen där vi bara släppte in två mål varav ett mot Utsikten som var lite av ett tröstmål för deras del. Så definitivt verkar det vara en stark sida vi har i år. Det är tight där bak, och en hållen nolla är alltid en bonus för en backlinje och målvakt, och hela laget för den delen.

Nu är det ny match, när vi på tisdag möter Helsingborg. Det betyder att det är första gången i år vi spelar på gräs. Stockholmaren Weilid som har Älvsjö AIK som moderklubb, säger att han inte har något favoritunderlag, och är van med olika slags planer.

-Jag är uppvuxen på grus och konstgräs, men en riktigt fin matta som Olympia brukar ha, så föredrar jag gräs. Men är det en dålig matta, då är det ingen diskussion, då är det konstgräs som gäller.

Vad måste man tänka på som en försvarare, när man spelar på gräs kontra konstgräs?

-Det blir nog lite fler bollar i luften kontra konstgräs, det går så pass fort på konstgräs och man spelar längs marken då, inte kanske för att Varberg lirade på det sättet. Jag skulle bli förvånad om det inte blir en del crossbollar under matchen på tisdag.

Helsingborg har det allra största publikintresset i Superettan. Anrika Olympia har en kapacitet på 16000 åskådare. Så många väntas kanske inte se tisdagens match, men i och med att HIF vann premiären (3-2 mot Gefle), så väntas det mycket folk till matchen. Något som Cesar Weilid enbart tycker känns stimulerande.

-Jag tror att alla tycker det bara är kul och ska vara glada att det finns ett sådant intresse i den här serien, att det blir stora publiksiffror. Jag ser det bara som positivt för serien och matchen. Jag ser verkligen fram emot det.

Vad tror du på för matchbild?

-Jag tror det kommer att bli tight och strukturerat från bägge lagen. De kommer ha publiken i ryggen och kommer säkert ha det intensivt i matchen, men jag tror det kommer bli en välspelad och tight match. Det är i det stora hela min uppfattning av det hela.

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.